The Wynd, St Andrews

Nicoll Russell Studios

The Wynd, St Andrews
Grannie Clark's Wynd, St Andrews, Fife Scotland
Built
Residential

A roof level extension to an existing domestic property to form new Study, bedroom and ensuite accommodation.

We specified the Velux special GGLK and VFEK two-part window as it allowed us to maximise daylighting whilst maintaining a clean roof edge line. It also allowed the Clients to open the window to enjoy a view towards the Old Course and Royal & Ancient Clubhouse. We used a conservation profile window which was required by the planning department and we also had the window frames powder coated to a RAL colour to exactly match the new zinc claddings. We deliberately created an assembly to align a single bespoke rainwater downpipe with the centre of the window to create a composition combining the downpipe with the balustrade.